Transporti ajror vs transporti detar – kostot mund të jenë një faktor vendimtar.

Padyshim që, sasia e mjeteve financiare të domosdoshme për të ofruar shërbime të fluturimit ajror, është dukshëm më e lartë se ajo e transportit detar.

Për më tepër, paraqitja e aeroplanit më të madh të ngarkesave në botë njofton ndryshime dhe përmirësime të mëdha në këtë fushë. Antonov An-225 mund të shkaktojë një rritje të mëtejshme të kostove të fluturimit ajror, por gjithashtu do të garantojë cilësi më të lartë.

Nga ana tjetër, transporti detar është shumë më i përballueshëm dhe, rrjedhimisht, zgjedhja numër një e një numri të madh të klientëve. Zgjedhja për transportin e detit u siguron klientëve një shërbim të pranueshëm, por me një çmim dukshëm më të ulët.