Porti i Pireut (Greqisht: Λιμάνι του Πειραιά) është porti detar kryesor i Athinës, Greqi, i vendosur mbi Gjirin Saronic në brigjet perëndimore të Detit Egje, porti më i madh në Greqi dhe një nga më të mëdhenjtë në Evropë.

Ky port  shërbeu si porti i Athinës që nga kohërat e lashta. Sot, Porti i Pireut është një punëdhënës kryesor në rajon dhe drejtohet nga Autoriteti Portual i Pireut S.A. (PPA).

Me rreth 18.6 milion pasagjerë Pireu ishte porti më i ngarkuar i pasagjerëve në Evropë në vitin 2014. Që nga privatizimi i saj në vitin 2009, trajtimi i kontejnerëve të portit po rritet me shpejtësi. Piraeus trajtoi 3.67 milion TEU në vitin 2016 (2015: rreth 3.32 milion . Sipas listës së Lloyd për 100 portet më të mira të kontejnerëve në vitin 2015, Pireu u rendit i 8-ti në Evropë dhe i treti në detin Mesdhe.  Porti i Pireut pritet të bëhet porti më i ngarkuar i Mesdheut përsa i përket trafikut të kontejnerëve deri në vitin 2019.

Vecori të tjera  :

 • Tregon informacione dixhitale për pasagjerë, brenda dhe jashte.
 • Ura e këmbësorëve
 • Shenjat elektrike dhe shërbimi i transportit falas brenda portit
 • Përmirësimi i terminaleve të pasagjerëve – rinovimi i terminalit të pasagjerëve në bregdetin e Tselepis (aprovuar)
 • Ndërtimi i 2 WC-ve, të cilat gjithashtu përfshijnë WC për aftësi të kufizuara.
 • Ndërtimi i zonave të pritjes me ajër të kondicionuar dhe ftohës uji.
 • Rinovimi i 6 mensave
 • shteg 3 km për aftësi të kufizuara
 • Rikonstruksion i një zone 350m2 në rrugën Kononos
 • 130 hapësira parkimi
 • 13 stacione taksi
 • 2 pika kontrolli të automjetit
 • Rregullimet e vendosjes dhe kufijve për kontrollin e trafikut
 • Shërbim falas Wi-Fi
 • Shërbim telefonik 24 orësh